Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > Canal Digitaal > Gebruikerservaring Philips DSR 7121/DSR 7141 HD

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 30-08-09, 10:50
BrammetjeS BrammetjeS is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 13-08-09
berichten: 10
Standaard Stabieler na nieuwe update?

Wederom een mankement aan de $%^@@! Philips 7121.
Sinds 3 dagen blijft de tijdsaanduiding na het uitzetten van de ontvanger staan op de tijd waarop het apparaat is uitgezet.
Daar was nog wel mee te leven.

Sinds vanochtend ineens de melding dat er een update beschikbaar was.
Na het laden van de update en de installatie ervan begon het gezeik.
Eerst het scherm van "nieuwe installatie". Dan nieuwe zenders zoeken.
Vervolgens de melding "zenders zoeken mislukt"
Dan op OK drukken en dan moet de je intallatieprocedure van de ontvanger opnieuw doorlopen. Dan een foutmelding dat dit mislukt is.
De decoder zal opnieuw opstarten , verschijnt dan in beeld. "OGENBLIK GEDULD"
Dat blijft 10 minuten tot een kwartier staan. Dan is het apparaat het ogenblikje kennelijk ook zat. Gaat uit, gaat weer aan en komt doodleuk met een scherm dat er een update beschikbaar is en of ik die wil installeren. "nee" is er als optie niet dus ik moet wel "ja" indrukken. Als ik dat gedaan heb begint het hele circus van voren af aan.
Ik kom met geen mogelijkheid meer in het menu om de fabrieksinstellingen herstellen.
Kortom: geen tv meer..... Ik ga maar eens weer bellen met Canaldigitaal.

Elders op het forum stond dat de nieuwe update het apparaat stabieler zou maken. Die stabiliteit ben ik nog naar op zoek.

Samenvattend:
Bugmelding: Tja, het apparaat is 1 grote bug
Wensen: Tja, een werkend aparaat?

Laatst aangepast door BrammetjeS : 30-08-09 om 10:51
  #2  
Oud 30-08-09, 11:10
BrammetjeS BrammetjeS is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 13-08-09
berichten: 10
Standaard

En natuurlijk....."het call-center is op dit moment gesloten"........ Bovendien is er geen optie in het keuzemenu voor apparatuur die niet werkt.
Ben nog maar eens aan het experimenteren gegaan. Stroom er wat langer af en zo.
Maar nee, muurvast in de lus tussen installeren nieuwe update, foutmelding, herstart en installeren nieuwe update......
Morgen nog maar eens bellen......
  #3  
Oud 30-08-09, 11:45
BrammetjeS BrammetjeS is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 13-08-09
berichten: 10
Standaard na 17x

Hehe...na precies 17x het rondje gedraaid te hebben heb ik weer beeld.
Geen idee echter of ik nu ook de update heb.
Maar goed, het beeld is er weer. Ik heb toch maar direct voor de zekeheid de fabrieksinstellingen hersteld.
  #4  
Oud 30-08-09, 11:52
satchmo's Avatar
satchmo satchmo is offline
Satellietforum Fan
 
Datum van registratie: 01-03-09
berichten: 343
Standaard

Brammetje,

vervelend, zal wel met de geforceerde update te maken hebben denk ik.
je kan onder menu, de technische instellingen zien.
als de software release daar op 5.6.3.8 staat heb je de nieuwste versie en die zou stabieler moeten zijn.
  #5  
Oud 30-08-09, 22:56
BrammetjeS BrammetjeS is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 13-08-09
berichten: 10
Standaard

Hoi.
versie 5.7.3.8. wordt aangegeven.
Ik ga er dan vanuit dat ik de laatste versie heb.
Die zou wat sneller moeten zijn met zappen, begreep ik ook.
Ik merk persoonlijk niet veel verschil maar de vermeende traagheid in zappen was voor mij zowiezo geen probleem. Ik heb er dus ook nooit op gelet.

groeten,
bram
  #6  
Oud 31-08-09, 00:16
Veldmuis Veldmuis is offline
Satellietforum positivo
 
Datum van registratie: 04-01-09
berichten: 501
Standaard

Hier ook nog maar even dan

Ontvanger ging raar doen vanavond, ging zomaar uit.
Deed de laatste dagen ook al vreemd met de tijd.
Was een toer om hem weer aan de gang te krijgen.
Toen die het weer deed even teruggezet naar fabrieksinstellingen.
Nu heb ik maar alleen maar beeld van 1 astra sateliet.
de ander 2 en de hotbird krijg ik allemaal gebroken kabeltjes in beeld
Moet ik voor die 2 andere astra's en de hotbird een aparte factoryreset doen ofzo?
Ik ontvang de regionalen nu niet ,geen HD kanalen als ned1 em eurosport op 92 en 93 en ook niks van de hotbird.
Kan niet zeggen dat hij na de software update stabieler is geworden, ontvanger doet steeds vreemder ...
__________________
__________________
Visiosat Bisat G3D. Astra 28.2. Astra 23.5. Astra 19.2 en Hotbird. Philips dsr 7121. Philips 52PFL9632D/10
  #7  
Oud 31-08-09, 00:17
Veldmuis Veldmuis is offline
Satellietforum positivo
 
Datum van registratie: 04-01-09
berichten: 501
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door BrammetjeS Bekijk Post
Ik heb toch maar direct voor de zekeheid de fabrieksinstellingen hersteld.
Hmm, heb mijn twijfels of ik dat wel had moeten doen
__________________
Visiosat Bisat G3D. Astra 28.2. Astra 23.5. Astra 19.2 en Hotbird. Philips dsr 7121. Philips 52PFL9632D/10
  #8  
Oud 31-08-09, 10:27
geohaai's Avatar
geohaai geohaai is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 02-08-09
berichten: 65
Standaard

Ik vind dat de ontvanger na de update niet stabieler is geworden. De ontvanger loopt nog steeds vast. En toen de afstandsbediening en ook de knoppen op de voorpaneel niet meer werkten heb ik de stroom er maar weer afgehaald. Met als gevolg geen tv zenders meer. Ook ik kwam in de zogenaamde vicieuze cirkel terecht. Gelukkig heb ik na enige tijd weer tv zenders kunnen krijgen.
__________________
Astra 19.2/23.5/28.2
VU+DUO en Philips dsr 7121
  #9  
Oud 31-08-09, 11:58
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 4.374
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door Veldmuis Bekijk Post
Nu heb ik maar alleen maar beeld van 1 astra sateliet.
de ander 2 en de hotbird krijg ik allemaal gebroken kabeltjes in beeld
Je had hem ook in moeten stellen toen je zenders ging zoeken de ontvanger vraagt het zelfs.

Nu kom je er zo Menu, Instellingen,Satellietontvanger,pincode,Uitgebreid e instellingen,Handmatig zoeken en nu vraagt hij om de Wijzig DisqC instellingen OK en stel hem nu in, standaard is het DisqC A=Astra19,DisqC B=Astra23, DisqC C=Astra 28 en als laatste DisqC D= Hotbird.

Misschien heeft bij jou de installateur een andere volgorde aangehouden dat weet ik niet anders even expimirenteren hoe het gestaan heeft en als het weer goed staat even opschrijven voor de volgende fabrieksreset.
Op zich als je weet hoe het gestaan heeft is het een minuut werk.
  #10  
Oud 31-08-09, 13:24
Veldmuis Veldmuis is offline
Satellietforum positivo
 
Datum van registratie: 04-01-09
berichten: 501
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door aart44 Bekijk Post
Je had hem ook in moeten stellen toen je zenders ging zoeken de ontvanger vraagt het zelfs.

Nu kom je er zo Menu, Instellingen,Satellietontvanger,pincode,Uitgebreid e instellingen,Handmatig zoeken en nu vraagt hij om de Wijzig DisqC instellingen OK en stel hem nu in, standaard is het DisqC A=Astra19,DisqC B=Astra23, DisqC C=Astra 28 en als laatste DisqC D= Hotbird.

Misschien heeft bij jou de installateur een andere volgorde aangehouden dat weet ik niet anders even expimirenteren hoe het gestaan heeft en als het weer goed staat even opschrijven voor de volgende fabrieksreset.
Op zich als je weet hoe het gestaan heeft is het een minuut werk.
Nee, ik weet dat de installateur deze volgorde heeft aangehouden.
Maar de ontvanger heeft er niet om gevraagd.
Voordat hij zenders ging zoeken heeft ie alleen het eerste astra kanaal op goede ontvangst getjekt en verder niks gevraagd

Maar ik ga vanmiddag even een poging wagen zoals jij het zegt klinkt het simpel.
Als ik mazzel heb lukt het, en heb ik pech....verknoei ik nog meer en moet de installateur alsnog komen
__________________
Visiosat Bisat G3D. Astra 28.2. Astra 23.5. Astra 19.2 en Hotbird. Philips dsr 7121. Philips 52PFL9632D/10
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 07:31.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine