Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > Canal Digitaal > Gebruikerservaring Philips DSR 7121/DSR 7141 HD

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 23-08-09, 09:40
bbeulink bbeulink is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 21-08-09
berichten: 4
Angry Standby verbruik zeer hoog

Het standby verbruik is schandelijk hoog: 16-17 Watt. Er is nauwelijks verschil met het verbruik in bedrijf. Dat betekent 148 kW stroomverbruik per jaar! Dit moet absoluut verbeteren in een tijd waarin veel aandacht is voor klimaateffecten.

Laatst aangepast door bbeulink : 23-08-09 om 09:51
  #2  
Oud 23-08-09, 10:13
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 4.374
Standaard

Hij zet het om in warmte je kunt er haast een ei op bakken je gebruikt dus meer stroom maar als je op gas stook ga je minder gebruiken.
  #3  
Oud 23-08-09, 19:25
dingo35 dingo35 is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 17-01-09
berichten: 184
Standaard

Tja, en gezien de wet van behoud van energie gaat er NOOIT energie verloren, dus hoezo energie-probleem/milieu-probleem?

Zo lust ik er nog wel een paar. De TS heeft groot gelijk, zo'n verbruik is schandelijk hoog, zou maximaal 1-3 W mogen bedragen.

Ook het financiële aspect is aanzienlijk: 148kWh verspilling betekent ca 35 euro/jaar aan extra stroomkosten, bij een levensduur van 5 jaar is dat toch zo'n 175 euro die je bij de aanschaf van je apparaat moet bijtellen.
Kun je beter een wat duurder, zuiniger apparaat kopen dat meer mogelijkheden heeft...
  #4  
Oud 05-09-09, 21:08
supercop1973's Avatar
supercop1973 supercop1973 is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 26-08-09
berichten: 133
Standaard

is een standby killer geen optie in deze?
  #5  
Oud 05-09-09, 21:25
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 4.374
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door supercop1973 Bekijk Post
is een standby killer geen optie in deze?
Die zijn er in vele soorten en prijzen hou eens 30 euro aan heb je hem terugverdiend na een jaar of twintig misschien.
Aan de achterkant van de ontvanger zit de stekker kun je er gratis uit trekken.
  #6  
Oud 05-09-09, 21:29
supercop1973's Avatar
supercop1973 supercop1973 is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 26-08-09
berichten: 133
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door aart44 Bekijk Post
Die zijn er in vele soorten en prijzen hou eens 30 euro aan heb je hem terugverdiend na een jaar of twintig misschien.
Aan de achterkant van de ontvanger zit de stekker kun je er gratis uit trekken.
Nou als ik die berekeningen zie hieronder dan is dat binnen een jaar terug verdient.
  #7  
Oud 20-11-09, 14:11
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 4.374
Standaard

Het lijkt er op dat CDS dan snel zijn ontvangers van Philips (Pace) moet lozen.
Met nieuwe EEG wetgeving mag een apparaat in standby niet meer gebruiken als 1 watt en vanaf Januari 2010 dan niet meer verkocht worden.
  #8  
Oud 20-11-09, 14:58
paullo paullo is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 02-04-08
berichten: 2.521
Standaard

Tenzij waarschijnlijk bestaande voorraden.

Greets
  #9  
Oud 22-11-09, 17:05
thomas999 thomas999 is offline
Satellietforum positivo
 
Datum van registratie: 03-03-08
berichten: 516
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door bbeulink Bekijk Post
Het standby verbruik is schandelijk hoog: 16-17 Watt. Er is nauwelijks verschil met het verbruik in bedrijf. Dat betekent 148 kW stroomverbruik per jaar! Dit moet absoluut verbeteren in een tijd waarin veel aandacht is voor klimaateffecten.
Wat een bofkont ben jij! ;-)
De eerste digitale ontvanger waar CDS (voorloper Multichoice) mee werkte was ook een PACE, type 501, net als de Philips/Thomsons van nu en die verstookte 35 Watt in bedrijf en standby(!).
Maar het bleef wel lekker warm in de kamer...
  #10  
Oud 23-11-09, 22:22
golfdiesel golfdiesel is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 13-01-07
berichten: 78
Standaard

Ik heb dit al heel vaak gezien bij verschillende ontvangers.
Veel ontvangers zetten alleen de tuners uit bij standby. Als je een ontvanger dan in deep standby zet (als die optie er in zit) dan gaat het ding bijna helemaal uit.
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 13:46.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine