Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > Canal Digitaal > Gebruikerservaring Philips DSR 7121/DSR 7141 HD

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 15-10-10, 08:37
charliemadrid charliemadrid is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 02-10-10
berichten: 40
Exclamation Zeer misterieus probleem met de signaal indicatie

Gisteren (eindelijk) de nieuwe DUO LNB van CD met een TRIAX 64 schotel laten monteren door een gespecialiseerde monteur, waarbij wel een heel raar probleem uit voorgekomen is.

Tecnische situatie;
Philips reciever DSR 7141,
TRIAX Schotel 64,.
Entertainment pakket ( wil over op TOP HD pakket).

Alles eenmaal geinstalleert, teruggegaan naar "fabrieks-instellingen",..HD lijst ingeladen,

.Astra 19, signaal; perfect,......
.Astra 23 signaal NIETS,!!..

.dit volgens de parameters balkjes op het diseq scherm........als de monteur boven op het dak zijn zoek machine aansluit op de 2de aansluiting van de LNB kop, krijg ik wel door op de voorgenoemde parameters balkjes dat Astra 23 perfect is,....eenmaal klaar met richten en meten,...haalt de monteur zijn appatuur eraf,.en is er volgens de parameters signaal indicatie van de DSR 7141 GEEN signaal,...maar nu komt het :

IK ZIE WEL DE ASTRA 23 KANALEN !!!!
D.w.z. Ned 1, 2, 3 HD, Sport1.1 + 1.2, en andere kanalen van Astra 23 waar ik recht op heb overeenkomend met mijn "entertainment pakket" van CD.

Volgens de monteur is dit echt heel raar,.het is alsof wanneer de elektronische sat-finder aangesloten op de LNB kop de nodige voltage geeft die de receiver noditg heeft om aan te geven dat het Astra23 signaal er is.

Maar zogauw hij hem eraf haalt is het signaal weg,!! ( op de balkjes indicatie van de Diseq parameters.)

Nogmaal,...wel beeld van de Astra 23 kanalen !

Is dit een software probleem van de DSR 7141,.??
Herkent iemand dit probleem,.???

Zou graag wat weten als iemand dit herkent, vooral met het oog op de intentie, dat ik mijn abonnement wil "upgraden" naar TOP-PAKKET en bang ben dat als ik dat eenmaal gedaan heb problemen ga krijgen.

Bij voorbaat dank voor suggesties of mogelijke oplossingen.

Charlie
Madrid
  #2  
Oud 15-10-10, 09:08
jimny_satnews's Avatar
jimny_satnews jimny_satnews is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-04-06
berichten: 1.464
Standaard

Als je schotel inderdaad in Madrid staat opgesteld en je hebt wel ontvangst met de je triax 64 schotel via je de ontvanger dan zou het toch kunnen dat de schotel ietwat groter moet worden.
Je kunt ook eens via het menu - satelliet - pincode 1234 - technische informatie kijken op het 3e tabblad wat daar wordt aangegeven als je op een Nederland HD kanaal 1 staat en dan ook eens kijken als je op Nederland 1 SD kanaal 271 staat, wat daar als waarde wordt aangegeven.
Op het forum zitten een paar Spanje deskundigen waar je ongetwijfeld antwoord van krijgt op je vraag.
  #3  
Oud 15-10-10, 10:26
citoends citoends is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 06-08-08
berichten: 2.884
Standaard

die philips /pace bakjes nemen de astra 19 voor de signaalsterkte meting volgens mij.de diseqc schakelt daarop.voor de meting, je moet handmatig in het menu, dat menu instellen voor de andere sats om te zien wat de sterkte is. maar dat is niet van belang
  #4  
Oud 15-10-10, 13:17
charliemadrid charliemadrid is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 02-10-10
berichten: 40
Standaard

Dank voor jullie snelle en attente antwoord "Jimny + Citoends",.....
Ik heb uitgevoerd wat "citoends" voor stelde en dit is het resultaat;

Ned 1 HD ; Signaal sterkte = 94 %
Kwaliteit = 100 %

Ned 1 SD; Signaal sterkte = 97 %
Kwaliteit = 100 %

Inmiddels van ochtend heb ik mijn entertainmentpakket " ge-upgraded" en heb nu " Top-pakket HD" met alles dus.

En na een her-activatie zie ik het volgende wel of niet met de bij behorende informatie schermpjes ( waarvan ik dus nu helemaal radeloos ben geworden,)

Ned 1 HD.................= perfect
Ned 2 HD.................= perfect
Ned 3 HD.................= perfect
RTL 4 HD.................= "geen rechten voor deze zender"
RTL 5 HD.................= "geen signaal"
SBS6 HD..................= " geen rechten voor deze zender"
RTL7 HD..................= "geen signaal"
Veronica HD..............= "geen signaal"
Net 5 HD..................= "geen signaal"
RTL8........................= perfect
MTVN HD..................= "geen rechten voor deze zender"
Etalage kanaal............= perfect
Discovery...................= "geen rechten voor deze zender"
Film1 HD.....................= perfect
Film 1.2.....................= perfect
Film 1.3.......................= perfect
Film 1 Action................= perfect
Eurosport HD................= geen signaal"
Sport 1 HD...................= perfect
Sport 1.1 .....................= perfect
Sport 1.2 .....................= perfect

Enz.enz....

Dus als iemand hier nog wat van begrijpt krijgt ie van mij de Nobel Prijs,...

Met andere woorden sommige Astra 23, kanalen die echt aan alleen te zien met het nieuwe top pakket Hd abonnement zijn te zien, ..... en andere weer niet, wegens "gebrek aan signaal" of wegens " geen rechten voor deze zender.

Ik hoop echt dat iemand mij zou kunnen helpen of zelfs dat iemand van Canaal digital dit leest en miscchien de oplossing of aard van het probleem herkent,..........(wat ik soms hier en daar zie op ons forum hier).

Bij voor baat dank van een ten einde rade iemand hier in Madrid,....
Charlie
  #5  
Oud 15-10-10, 13:37
jimny_satnews's Avatar
jimny_satnews jimny_satnews is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-04-06
berichten: 1.464
Standaard

Naar ik aanneem heb je het pakket vanochtend geupgrade via mijn canal digitaal, het komt wel eens voor dat de upgrade niet meteen in werkt, echter als het te lang duurt dan moet men bellen met CD, echter vanuit spanje zal dat bellen moeilijk gaan.
Je kunt even wachten totdat het webcare team van CD dit topic leest.
Echter dat je op bepaalde zenders geen signaal hebt kan betekenen dat je schotel daar in Madrid toch ietwat te klein is en je dus toch aan een groter exemplaar moet.
Wat mij opvalt is namelijk dat de zenders met geen signaal allemaal in de horizontale pol. zitten en dat je de verticale pol. zenders wel een goed signaal geven.
Kan natuurlijk ook nog dat de huidige schotel toch niet helemaal goed uitgericht is.

Kijk hier maar even voor de freq. e.d. van de HD lijst http://www.canaldigitaal.nl/uploaded...t-tv-radio.pdf

Laatst aangepast door jimny_satnews : 15-10-10 om 13:39
  #6  
Oud 15-10-10, 13:55
charliemadrid charliemadrid is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 02-10-10
berichten: 40
Standaard

Hi "Jimny",...wel leuk en "opbeurend" dat je zo snel al weer antwoord,....
grotendeels zou wat je zegt kunnen kloppen,...
maar heb veel gelezen over de grote van de schotel,.en daar zijn zeer veel tegenstrijdige meningen en ervaringen,.
.CD zegt "oficieël" dat de DUO LNB voor de TRIAX 64 schotel is,.( die ik nu dus heb laten komen vanuit DENIA (500 km),......
vele mensen zeggen dat het werkt,.anderen weer niet,...andere zeggen dat de grotere schotel beter ontvangst geeft maar niet goed funcioneert met de DUO LNB van CD,.
afijn je ziet het al,..een heel gedoe,....

Maar goed de feiten zijn wel zoals voorheen beschreven in mijn vorige posts,.......er zijn dus veel kanalen die ik wel zie en met goede ontvangst en kwaliteit,....

wat je zegt over het upgraden is idd soms het geval,.het kan even duren,.maar zoals je in mijn lijstje kunt zien,.....bijvoorbeeld Sport 1 HD,..of Film 1 Hd,.is echt van het Top-pakket en die zie ik perfect,.!!!!

Maar SBS 6 bijvoorbeeld,.staat " geen rechten voor deze zender,..erg tegenstrijdig dus,...afijn,....wat je zegt ,..ik hoop echt dat iemand van het web-care team van CD dit mee leest, en hopelijk wat " licht in deze duisternis " kan brengen,.....

nogmaals dank voor het meedenken en je reacties,..

Charlie
Madrid
  #7  
Oud 15-10-10, 14:52
jimny_satnews's Avatar
jimny_satnews jimny_satnews is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-04-06
berichten: 1.464
Standaard

Hallo Charlie
Kijk eens in dit topic en dan ook nr 7 reactie van Fer dat is een spanje expert die aan de costa blanca zit

http://www.satellietforum.com/showthread.php?t=12787
  #8  
Oud 15-10-10, 15:07
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 4.374
Standaard

Ja ik kan het wel een beetje begrijpen SD zegt dat de Duo lnb is ontworpen voor de Triax 64 en dat heb je nu.
De duo lnb is ontworpen voor Nederland en Belgie en niet voor Spanje daar zit een paar duizend kilometer tussen dan klopt de afstand tussen de lnb's niet meer.

Er zit iemand hier op het board @Fer die heeft een satwinkel in Spanje die weet het waarschijnlijk wel maar ik dacht van hem gelezen te hebben dat je haast een 80 cm schotel nodig hebt of een perfect uitgerichte 60 cm schotel.
Nu kan dat wel kloppen je hebt beeld op beide satellieten maar helaas niet op alles dus ik denk dat de monteur aardig zijn best heeft gedaan maar helaas.

Vermoedelijk kan het Web care team er ook niet veel aan doen geen signaal is het buitengebeuren de schotel dus die niet alles goed ontvangt.
En ja je kunt het hieronder bij het pakket nakijken alles wat je niet ontvangt zit op Horizontale transponders,

http://nl.kingofsat.net/pack-canaldigitaal.php
__________________
Maxdigitaal225,Amiko Alien
  #9  
Oud 15-10-10, 15:24
charliemadrid charliemadrid is offline
Regelmatige deelnemer
 
Datum van registratie: 02-10-10
berichten: 40
Standaard

Hoi "Jimny",..net gebeld met een goede Sat-instalateur in Denia,.
(waar ik de Triax 64 schotel heb gekocht)
en die zegt dat zijn Nederlandse klanten geen problemen hebben,...en dat het waarschijnlijk een kwestie is van goed uitrichten,...
vervolgens mijn instalateur weer gebeld,..en hem ( dank zij jou attente opmerking) aangeduid dat ik wel de vertikale kanalen ontvang maar niet de horizontale van de Astra 23,..
dus hij komt weer, en gaat het weer uitmeten,...
hij heeft mij wel gevraagd te kijken welk FTA kanaal er is op horizontaal op de Astra 23,.om die als " referentie" te gebruiken bij het uitrichten,...
dus idd,. hopelijk word dat de oplossing, zoals aangegeven bij reactie nummer 7 van de door jou gelinkte post van andere mensen hier op het forum.

Wat betreft de zenders waar ik het schermpje "geen rechten voor deze zender" krijg,.maar andere kanalen wel,....heb ik net een e-mail gestuurd naar CD,.
( ze beloven binnnen 2 werkdagen te antwoorden),.....zijn wel zenders die op "vertikaal" worden uitgezonden,....

Afijn,..het is me nogal wat,...een hoop gedoe en gepluis,.maar goed,...."dat hoort erbij " zullen we maar zeggen.
Hoop echt dat ik het kan oplossen,......

Wederom dank voor het "mee-denken" en reageren,......

Charlie
Madrid
  #10  
Oud 15-10-10, 15:48
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 4.374
Standaard

Citaat:
Origineel gepost door charliemadrid Bekijk Post
hij heeft mij wel gevraagd te kijken welk FTA kanaal er is op horizontaal op de Astra 23,.om die als " referentie" te gebruiken bij het uitrichten,...
@Charlie op dezelfde transponder als waar je History HD en Eurosport HD niet kan ontvangen zit ook Travel Channel HD die is FTA die kan de monteur gebruiken.

Freqentie is 12109 H 27500 3/4 DVB-S2 8PSK
Als de monteur hierop beeld kan krijgen is het opgelost dan heb je op alles beeld hij is niet al te sterk te onvangen deze transponder.


http://nl.kingofsat.net/pos-23.5E.php
__________________
Maxdigitaal225,Amiko Alien
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 07:41.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine