Registreer Veel gestelde vragen (FAQ) Ledenlijst Kalender Markeer forums als gelezen

Ga terug   Satellietforum > Canal Digitaal > Gebruikerservaring Philips DSR 7121/DSR 7141 HD

Notices

Antwoord
 
Onderwerp Opties Weergave Modus
  #1  
Oud 19-11-13, 18:49
Erik1976 Erik1976 is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 19-11-13
berichten: 5
Standaard Signaal valt weg 23,5 astra

Hallo,

Ik heb gisteren met een lokale satelliet installateur mijn schotel opnieuw uitgericht. Met zijn apparatuur die hij gebruikt om uit te richten ziet hij dat ik signaal heb op beide Astra satellieten (19E en 23,5E). Via mijn ontvanger zie ik dan ook in eerste instantie goed signaal op 19,5 en ook op 23,5. Echter als ik weer terugga in het menu om de zenders in te laden dan valt het signaal op 23,5 geheel weg. Wanneer ik dan de F-connevtor los haal en weer vast zet dan heb ik op 23,5 weer goed signaal totdat ik weer overschakel.

Komt dit iemand bekend voor?

Wij komen tot de conclusie dat:

- duo-lnb lijkt te werken want richt-apparatuur geeft signaal aan
- kabels zijn goed want goed beeld op Astra 19

Kan het zijn dat mijn ontvanger de overschakeling van DinsqA naar B niet goed aankan?
  #2  
Oud 19-11-13, 20:48
Satfreak09 Satfreak09 is offline
Satellietforum positivo
 
Datum van registratie: 05-07-09
berichten: 725
Standaard

Kan het ook zo zijn dat bij terugschakeling naar Astra 3 je alleen een frequentie pakt waar niks op zit?
In dat geval dus even een scan op Astra 3 en je krijgt wel degelijk beeld.
  #3  
Oud 19-11-13, 21:18
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 6.912
Standaard

Er zit nog een addertje onder het gras: Nogal veel receivers hebben op Astra 3 een freq. voorgeprogrammeerd staan die buiten gebruik is. Wel zou de fastscan het dan nog gewoon moeten doen.
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #4  
Oud 19-11-13, 21:45
Satfreak09 Satfreak09 is offline
Satellietforum positivo
 
Datum van registratie: 05-07-09
berichten: 725
Standaard

Sattje, je zegt hetzelfde als ik.
  #5  
Oud 19-11-13, 23:40
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 6.912
Standaard

Des te duidelijker wordt het hopelijk. Het betreft hier de transponder op frequentie 11475 MHz die niet meer in gebruik is.
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #6  
Oud 20-11-13, 00:28
Erik1976 Erik1976 is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 19-11-13
berichten: 5
Standaard

Dus 11475Hz is niet meer in genruik begrijp ik?
Hoe doe ik zo een scan dan? Ik heb de Philips DSR 7141 box.

Dank voor jullie hulp alvast
  #7  
Oud 20-11-13, 01:14
Sattje's Avatar
Sattje Sattje is offline
Satellietforum toppertje
 
Datum van registratie: 03-03-10
berichten: 6.912
Standaard

De fastscan heeft geen last van die foute transponder - dacht ik. Kun je die transponder niet handmatig wijzigen? 12188 is een goede start.
__________________
ET 9500 (hybride) + Amino + Wave T55 10 LNB's
  #8  
Oud 22-11-13, 12:20
Erik1976 Erik1976 is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 19-11-13
berichten: 5
Standaard

Nee helaas is het niet de frequentie waar het fout gaat. Eigenlijk ontstaat het probleem al voor het inladen van de zenderlijst. De Astra 19 geeft op de DiSEqC-A een goed signaal. Op DiSEqC-B geeft de Astra 23 wel een goed signaal maar dat valt weg als ik de zenderlijst wil inladen.

Op de DiSEqC-A geeft Astra 23 trouwens wel een goed signaal maar dan heeft de Astra 19 hetzelfde probleem op DiSEqC-B.

Mijn vermoeden is dus dat de Duo-LNB misschien kapot is. Of klopt het niet dat het signaal van DiSEqC-B overeenkomt met 1 van de koppen op de Duo-LNB?

Wat denken jullie?
  #9  
Oud 22-11-13, 12:59
aart44's Avatar
aart44 aart44 is offline
Satellietforum hulpploegen
 
Datum van registratie: 16-05-07
berichten: 4.374
Standaard

Citaat:
Op DiSEqC-B geeft de Astra 23 wel een goed signaal maar dat valt weg als ik de zenderlijst wil inladen.
Je kunt op Astra3 op 23.5 oost helemaal geen zenderlijst inladen omdat die er niet is.
De zenderlijst zit op de transponder 12515 H 22000 op Astra1 19.2 oost.
Gewoon de zenderlijst inladen op Astra1 als de zenders er instaan zal je probleem wel opgelost zijn.
__________________
Maxdigitaal225,Amiko Alien
  #10  
Oud 22-11-13, 19:51
Erik1976 Erik1976 is offline
Nieuwe deelnemer
 
Datum van registratie: 19-11-13
berichten: 5
Standaard

Aart, ik weet dat je geen zenderlijst kan inladen op Astra 23. Maar ik heb dus goed signaal op DiSEqc-A (Astra 19) en DiSEqc-B (Astra 2) Maar zo gauw ik de zenders ga zoeken dan is het signaal op DiSEqc-B weer weg.
Antwoord

Onderwerp Opties
Weergave Modus

Wat zijn jouw accountrechten?
U kan geen nieuwe onderwerpen starten
U kan geen reacties plaatsen
U kan geen bijlage(n) plaatsen
U kan uw eigen berichten bewerken

BB code is Aan
Smilies zijn Aan
[IMG] code is Aan
HTML code is Uit

Ga direct naar forum


Alle tijden zijn CET. De tijd is nu 02:26.

CanalDigitaal ASTRA SatelliteMagazine